Varmepumper

Siden starten av 80-tallet har ett av våre store satsningsfelt vært energiøkonomisering med varmepumper. Vi har siden den gangen installert flere hundre anlegg fra 3 – 600 kW moduler.

varmepumpe-hånd

Varmepumper sparer energi

En varmepumpe henter energi ifra naturlige varmekilder som jord, fjell, luft eller vann og omvandler dette til effekt som kan tas ut til oppvarming og eller varmtvannsberedning.

Varmepumpen fungerer i prinsipp som et kjøleskap. Ved å tilføre 1 kW vil den avgi ca 3 kW .Dette fordi den da henter ut “gratisenergi” ifra jord, fjell, luft eller vann. Dette betyr at du har gode muligheter til å spare mye penger ved oppvarming av din bolig.

Vår samarbeidspartner

Samster

Samster har en visjon om en verden drevet utelukkende av fornybar energi, der samfunnet oppnår en balanse mellom energiforbruk og -produksjon. Deres oppdrag er å utvikle innovative fornybare energiløsninger som gagner livet på vår planet, både nå og i fremtiden. Samsters løfte er å senke energikostnadene på en intelligent måte ved hjelp av solenergi.

Samster logo

Slik fungerer varmepumper

bergvarme id
Borehull

Energi fra flere kilder

Væsken som er i et lukket system inne i varmepumpen har en egenskap som gjør at den koker, dvs går over til gassform, ved svært lave temperaturer. Når vannet ifra f.eks borehullet (+3 grader) møter væsken i fordamperen går væsken over til gassform. I kompressoren økes trykket og med dette temperaturen på gassen som da oppnår temperaturer som kan utnyttes til varme og varmtvann. Denne varmen avgis i kondensatoren til husets varmeanlegg. Gassen kondenserer og ekspansjonsventilen senker trykket og væsken er igjen klar til å fordampes. Varmepumpen kan hente energi fra fjell, mark, berg, luft eller sjø.

Mest brukt løsning i Norge

Den mest brukte løsningen i Norge idag er å hente energi ifra borehull, men ligger boligen i nærheten av sjø eller et vann kan dette være et alternativ til borehull. Det er svært viktig at borehullet dimensjoneres riktig. Her syndes det mye. Resultatet av dette blir et borehull som blir bunnfrossent og en varmepumpe som ikke fungerer. Fall derfor ikke for fristelsen med et “litt billigere” borehull.

sjovarme id
sjø
luftvarme id
Luft/vann

Luft/vann varmepumper

Luft/vann varmepumper har blitt mer og mer populært her i landet. De siste 2 årene har det vært en formidabel forbedring av produktene og vi kan nå trygt si at en luft/vann varmepumpen kan anbefales på det sterkeste. Luft/vann varmepumpe egner seg der hvor det enten er vanskelig å komme til med borerigg eller der hvor man av forskjellige årsaker ikke anbefaler at det bores. Luft/vann varmepumpen har en noe lavere virkningsgrad hvis man ser året under ett og det kreves noe mer vedlikehold, men til gjengjeld er investeringen 50-70 tusen lavere noe avhengig av systemløsning.

Spar energi med varmepumper

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt for energiberegning, eventuell befaring og tilbud.

Flere tjenester

rørleggertjenester-ringside
Rørleggertjenester

Vi er en fulleverandør av rørleggertjenester og kan bistå dine behov.

Våtrom

Ønsker du å realisere baderomsdrømmen din? Vi hjelper deg med alt du trenger.

sentral-driftskontroll-ringside
Sentral driftskontroll

Lang erfaring med sentral driftskontroll hos anlegg.

høytrykkspyling-avløp-ringside
Høytrykksspyling av avløp

Vi har utstyret som trengs til å rense, åpne, vedlikeholde og stake rør.

sprinkel
Sprinkler

Vi er sertifisert for utførelse og vedlikehold av automatiske slokkesystemer.